keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Keskiviikko 30.3.2011

Aamulla lähdimme kohti Kumbeshware Tecnical School. Kyseinen järjestö oli perustettu 1983 vähäosaisten naisten ja syrjäytyneiden lasten auttamiseen. Aluksi koulussa toimi puusepänkoulutus (2,5v) ja myöhemmin perustettiin lastenkoti. Tällä hetkellä järjestö kouluttaa neulojia(3vk) ja kutoja (4kk+työharjoittelu). Naiset pystyivät osallistumaan järjestön toimintaan tuomalla lapset päiväkotiin. Lisäksi järjestöllä oli lastenkoti, johon lapset tulivat kaduilta tai vanhemmat toivat lapset. Järjestöllä on perusopetuksen luokat 1-6, jossa oppilaita on noin 300. Emme tavanneet lapsi, koska meneillään oli koejakso ja oppilaat olivat vapaalla.
Sovimme Sabrinan ja Linda K seuraavien viikkojen työssäoppimisen sekä Winnovan väen seuraavan päivän vierailun. Kävimme katsomassa Lindan ja Sabrinan majoituksen Durbar Squaren lähistöllä (Durbar Gues House) lähellä työssäoppimispaikkaa. Majapaikka vaikutti olevan asiallinen ja kodikas seuraavat viisi viikkoa.

Vierailimme myös Living Gadness Kumar Bahal kodissa. Tämä herätti monenlaisia ajatuksia keskuudessamme. Päivän päätteeksi ajelimme Tuk-tukilla ja vierailimme Kumbeswaresta valmistuneen puusepän verstaassa.

Ei kommentteja: